KaraokeKungen
av Petra Revenue

"Min pappa gillar bilar. Det har han alltid gjort. Numera jobbar han med bilar också. Han nöjer sig inte med att beställa olika bildelar från specialtidningar, som han gjorde när jag var riktigt liten. Nu har han egna racerbilar. Han kör dom inte själv i tävlingar, men han äger dom, putsar dom och mekar med dom.
Han sköter om dom kort och gott.
När jag var 13 år hade jag inte sett min pappa på länge. Jag bodde i Lidköping och han bodde i Denver. Lyssna! Denver. Colorado. Rocky Mountains. The United States of America.
När vi träffades, jag och min pappa, så ville han att det skulle vara mycket speciellt. Och jag tyckte det var mycket spännande att hälsa på honom. Han som var min pappa.
Jag fick göra sånt som ingen av mina polare fick göra i den åldern. Jag flög. Bytte plan. Jag åkte båt. Jag tog bussen. Och jag hade en skylt på magen där det stod: Petra Revenue. Speaks English/Swedish. Det var nästan sant."

pris 179 kr + porto

KaraokeKungen handlar om att förlora kontrollen över tillvaron. Karaktärerna i novellerna har svårt att få sin inre verklighet överensstämma med den yttre. Dom upplever världen som absurda kulisser, men kämpar ändå på för att passa in i den. Och så händer det något som får kulisserna att rasa.

KaraokeKungen är en absurd och rolig samling berättelser, återgivna med knivskarp skärpa.

Läs recensioner av KaraokeKungen Klicka här!