Åren 1984–86 gick jag Kulturvetarlinjen i Stockholm. Utbildningen avslutades med en tio veckor lång praktik, en tid jag tillbringade på Bonnier Fakta som Bonniers fackboksavdelning då hette. Jag hade tur, både som fick praktik och som hamnade på ett så stort förlag.

Sedan gällde det bara att ”hänga kvar”, för det var i bokbranschen jag ville jobba. Och så blev det. Hösten samma år anställdes jag som biträdande redaktör och under de följande tio, tolv åren jobbade jag med lexikon, ordböcker och massor av ”vanliga” fackböcker.
Då, i mitten av 1980-talet skickade man fortfarande iväg manus för sättning (låter som stenåldern!) men snart klev datorerna in på redaktionen och jag fick lära mig att bryta text direkt på skärm. Bonnier Fakta blev Bonnier Alba, ett allmänutgivande förlag och jag började arbeta även med skönlitterära böcker.

1996 fick Abbe Bonnier erbjudandet om att starta ett bokförlag på Dagens Nyheter och efter ett halvår anställde han mig som redaktör på det lilla Bokförlaget DN, ett förlag som stod för något alldeles nytt i branschen. Till en början var vi bara fyra personer och den förhållande vis stora utgivningen var mest dagsaktuella debattinlägg men även en hel del fotoböcker och snygga ”coffeetable-böcker”. Vilket äventyr!

När så Bokförlaget DN efter några år försvann från tidningen fick jag erbjudandet att bli DN:s redaktionella marknadsförare. Ett sagolikt jobb. Min huvuduppgift vara att på olika sätt skryta med tidningens medarbetare, både journalister och fotografer. Samt att hålla i alla skolprojekten: Nutidsorienteringen, DN:s skolledarpris, Spira… Dagens Nyheter är aktiv i skolan.

Men efter ytterligare några år bestämde jag att det var dags att förverkliga drömmen om att bli min egen arbetsgivare. Sedan september 2001 frilansar jag som förlagsredaktör och förlagskonsult. Exempel på uppdragsgivare är: Dagens Nyheter, Kamratposten, (nya) Bonnier Fakta, Leopard, Norstedts, Moderna museet, Malmö Museer.

I maj 2003 startade jag ett förlag: Starfalk